Når jeg siger håndarbejde med holdning er det, fordi jeg mener det er vigtigt at tage stilling til de produkter, vi som forbrugere køber - ikke mindst når det gælder materialer til håndarbejde. Forarbejdning af garn og tekstiler er ofte belastende for miljøet, da der anvendes miljø- og sundhedsskadelige kemikalier. Derfor er det oplagt at overveje et mere naturligt alternativ og tænke økologi og bæredygtighed, når du vælger garn. Ved at vælge økologisk beskytter du ikke alene naturen og miljøet, men du støtter også dyrevelfærd, da der også stilles helt særlige krav til dyrevelfærden, før man kan kalde sin produktion økologisk.

Naturens egne processer

Økologisk dyrkning af jorden sker uden pesticider og kunstgødning og der efterlades dermed ikke skadelige giftrester i naturen eller i afgrøderne, fx bomuld. Det er derfor en fordel for både miljøet og dig som forbruger.

Hos Fru Valentin finder du en økologisk bomuld, Alba, hvor der er anvendt bomuld fra en økologisk produktion.

Fokus på dyrevelfærd

Når du vælger økologisk er du med til at støtte dyrevelfærden. Dyrene får mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd ved at have god plads omkring sig, komme ud i det fri, få masser af grovfoder (fx græs), som er godt for deres trivsel.

Økologisk uld er uld fra økologiske dyr. Semilla Melange som du finder her hos Fru Valentin er ikke alene økologisk, men også GOTS certificeret.

GOTS

Et GOTS certificeret produkt er en garanti for en miljømæssig og socialt ansvarlig produktion gennem hele forsyningskæden. GOTS står for The Global Organic Textile Standard og er anerkendt i hele verden.

Fairtrade

Fairtrade er ligesom GOTS en international mærkningsordning. Målet med Fairtrade er at støtte bønder og arbejdere i nogle af verdens fattigste lande til bedre arbejdsvilkår og en mere fair indtægt. Derudover tages der i Fairtrade produktion også hensyn til miljøet.

Manos del Uruguay, som du finder her hos Fru Valentin, er et Fairtrade produkt, der støtter landbrugskvinder i Uruguay, så de sikres en fair indtægt og dermed har mulighed for at blive i deres nærområder.

Hele pakken

Når du bestiller hos Fru Valentin er postæsken, du modtager dine varer i, fremstillet af FSC-certificeret papir.   

FSC er en international mærkningsordning til træ og papir. Når der fældes træer i en FSC skov beskyttes dyr og planteliv og der fældes ikke mere træ end skoven kan reproducere. Der stilles samtidig krav til ordentlige arbejdsforhold for skovarbejderne.

Vare tilføjet til ønskesedlen
Vare er tilføjet til sammenligning